Se pirun kriteeri!

Kun nakit ovat valmiita, koulutuksen vaiheet piirtyneet kouluttajan mieleen ja koira valmiina treeniin, ei aito treenitilanne tunnukaan välttämättä siltä kuin oli ajateltu.

Ulos kouluttamisen mukavuusalueelta

Milloin viimeksi teit koirasi kanssa jotakin koulutuksellisia muutoksia, joita et yleensä tee?

Koiran salattu kipu

Vaikka kivusta olisikin näkyvillä merkkejä, siihen liittyvien eleiden ja käytösten kirjo voi olla varsin moninainen. Mistä kivun tunnistaa?

Kun koira puree

Jo vuonna 1962 tutkimusryhmä Ulrich ja Azrin selvitti tutkimuksin, että koira voi käyttäytyä täysin samaa ärsykettä kohtaan joko pelokkaasti tai aggressiivisesti riippuen ympäristöstä.

Kotikoiran kuntosali

Kun kyseessä on kotikoira joka ei harrasta aktiivisesti, voi tekemisen ja monipuolisen liikunnan soveltaminen olla omistajalle aivonystyröitä rasittava haaste.

Varo kouluttajaa!

 Valitettavasti tilanne on niin, että mikäli kouluttaja lupaa korjata koiran helposti muutamassa tunnissa ja antaa työlleen vielä takuunkin, on kouluttajassa yleensä  lähtökohtaisesti jotakin häikkää.

Pelon fysiologia

Neurobiologisella puolella pelkoreaktioon liittyviä osia ovat mm. aivokuori, talamus, hypothalamus, mantelitumake ja hippokampus. Jokaisella näistä on oma tehtävänsä.

Noutamalla väsynyt vai stressaantunut koira?

Heittäessäsi pallon, monen koiran saalisvietti liikkuvien asioiden jahtaamiseen aktivoituu. Koiralla on siis tarve jahdata keppiä myös toisesta syystä kuin siitä, että se on hauskaa. 

Eroahdistus ja muut yksin olemisen ongelmat

Eroahdistuksella ja yksin olemisen ongelmilla on eroja. Eroahdistus on eräänlainen yksin olemisen ongelmien muoto. 

© 2018 Jenny Jalonen