top of page
LUENTOTALLENTEET
Yksinolon ABC

Luennolla esitellään koiran eroahdistuksen ja muiden yksinolo-ongelmien hoidon perusteet. Aiheita ovat mm. harjoittelun yleisimmät sudenkuopat, laadukkaan koulutuksen tärkeimmät perusteet, sekä yksinolo-osaamisen keskeiset tavoitteet. Yksinoloharjoittelun haastavatkin aiheet, kuten joskus pelon vuoksi pakollinen koiran yksinolojen lopettaminen, käsitellään yksinkertaisesti ja käytännönläheisesti, jotta kuulijat voivat tehdä parhaita päätöksiä oman harjoittelunsa edistämiseksi.

Luennolle aikaisemmin osallistuneet ovat kuvailleet löytäneensä uudenlaisen ymmärryksen koiransa yksilöllisen ongelman hoitamiseen ja syitä harjoittelunsa toistuviin ongelmatilanteisiin. Moni kuulija on pohtinut, että olisi toivonut ajan ja huolen säästämiseksi nähneensä luennon jo kauan aikaa ennen pitkäkestoista, tuloksetonta harjoittelua. Laajalle aiheelle erittäin rajallisesti luentoajasta huolimatta luennolla on ollut käänteentekevä vaikutus kuulijoiden yksinoloharjoitteluun.

Yksinolon perusteista eteenpäin

Kahden tunnin mittaisen Yksinolon ABC-pohjaluennon varsin rajallinen aika jättää vielä suuren määrän kysymyksiä käytännön harjoittelusta leporutiinin jälkeen. Mitä sitten, kun koiran yksinolot on lopetettu ja koira osaa leporutiinin? Entä jos yksinoloja ei ole lopetettu; kuinka hyvinvoinnin muutosten todellisia vaikutuksia yksinolon kehittymiseksi voidaan seurata? Kuinka lähtöön liittyvät signaalit kuten avaimet ja kengät liitetään harjoitteluun? Kuinka kohdata jännittävä ulko-ovi, ja mistä tietää kuinka koostaa sopivan pituiset yksinoloajat? Mitä tehdä jos harjoitus epäonnistuu? Kuinka jatkaa harjoittelua vapaapäivien jälkeen?

Luennolla annetaan vastauksia ylläoleviin kysymyksiin, avaten aiemman luennon teemasta eteenpäin koulutuksen tärkeitä perusperiaatteita. Luennon tavoitteena on mahdollistaa aiemman luennon kaltainen käsitys harjoittelun ensimmäisistä vaiheista myös tulevien vaiheiden osalta.

bottom of page