Tervetuloa ympäristökoulutukseen!

Arjen ympäristökoulutus

       Ennen tapaamisia

 • Jos mahdollista, suosittelen että käytte katsomassa kurssipaikkoja koiran kanssa jo etukäteen, jotta ympäristö ei ole koiralle aivan vieras. Leikkikää ja hakekaa nameilla kontaktia jotta koira ymmärtää, että paikassa on tarkoitus  tehdä yhdessä asioita.
   

 • Jos olet epävarma, voit varata yksityistapaamisen kurssin lisäksi. Yksityiskoulutukset ovat kurssille alehintaan 60€ koko kurssin ajan.
   

 • Huolehdi, että koirallasi on mielekästä tekemistä ja sopivasti liikuntaa arjessa. Kaikki tämä vaikuttaa harjoittelussa onnistumiseen!
   

 • Pohdi, kuinka asennoitua positiivisesti harjoitteluun!  Koiran koulutuksessa tärkeintä on aina matka päämäärään sijaan - ja se jatkuu koko koiran elämänkaaren ajan!


       Kuinka pidämme harjoitukset kontrolloituina?

Ensimmäiselle tapaamiselle saavumme koirien kanssa, mutta ja jätä koirasi aluksi autoon. Aloitamme jokaisen tapaamisen kokoontumalla parkkipaikalla koirat autossa. Jätä välimatkaa parkkipaikalla autosi kanssa toisiin koirakoihin, etteivät koirat reagoi toisiinsa autosta käsin. Voit myös peittää autosi takaosan tarvittaessa esimerkiksi lakanalla.

 

Tapaamisilla käymme läpi kuinka harjoittelua näillä tapaamisilla tehdään ja missä järjestyksessä. Monta herkästi reagoivaa koiraa samassa tilassa ei edistä onnistuneita harjoituskokemuksia, jos tapahtumia ei kontrolloida tarkasti. Harjoittelun on tärkeää olla laadukasta ja tehokasta, jolloin sen on oltava hyvin kontrolloitua. Ryhmän tason mukaan vaihdamme tarvittaessa tapahtumapaikkoja. Kurssin alussa yksilöllinen harjoitteluaika on lyhyempi koirien ja ohjaajien tarvitessa enemmän ohjausta. Kurssin edetessä teemme yhä enenevissä määrin harjoituksia joihin osallistuu useampi koira kerrallaan.

 Aloitustapaaminen 18.6.2019 klo 18

Tapaamme Kalevan Liisankadun alusta löytyvällä parkkipaikalla Liisanpuiston vieressä. Tapaamisen aluksi jätämme koirat autoon ja kokoonnumme ilman niitä. Jos on kuuma keli, varauduthan esimerkiksi viilentävällä alustalla ja jättäen autosi käyntiin, jotta koirat pärjäävät sen hetken autossa. Tapaamisten kesto on yksi tunti.

       Varaa tapaamisille mukaan
     
 

 • Koiralle mieluisia nameja ja leluja sekä itsellesi koirien nameille tarkoitettu vyölaukku tai jokin muu esim. tasku, josta saat namin otettua sitä kaivamatta max. kahdessa sekunnissa. Huomaa, että kotona maistuva nami ei välttämättä maistu harjoituksissa, joten varaa matkaan superherkkuja, kuten keitettyjä porsaansydämiä tms. Namien tulee olla pienikokoisia ja koiran nopeasti nielaistavissa. Jos koirasi ruokahalu ei ole paras, voit jättää puolet päivän ruuista antamatta. Namista kiinnostunutta koiraa ei tule pitää nälkäisenä ennen harjoituksia.
   

 • virkeä ja hyväntuulinen koiran ohjaaja
   

 • sopivat valjaat ja n. 2-3 metriä pitkä kiinteä hihna
  (Huom: harjoituksissa ei saa käyttää fleksejä tai kiristäviä pantoja tms. epämukavuutta tai painetta tuottavia välineitä.)

Tervetuloa tehokkaan ja hauskan harjoitusmuodon pariin!
 Mikäli kaipaat lisäohjeita, älä epäröi kysyä.

© 2020 Jenny Jalonen