top of page
ONGELMANRATKAISU

Ongelmakäyttäytymisen konsultointi yksityisohjauksena lähi- tai etätyöskentelynä

Ongelmakäyttäytyminen on koiran omistajille ja ympäristölle haasteellista, mutta useinmiten koiralle itselleen tarpeellista käyttäytymistä, jonka on tavoitteena on auttaa koiraa sopeutumaan elinympäristöönsä. Koiran elinolosuhteet ja niistä aiheutuva stressi, sekä tilanteissa tapahtuva oppiminen voivat muodostua tunnistamattomaksi vyyhdiksi, jolloin käyttäytyminen ei enää näytä loogiselta koiran omistajille.  Ongelmanratkaisussa tarvitaankin sekä koulutus-, että hyvinvointikeskeistä näkökulmaa vyyhdin purkamiseksi, sekä pitkäaikaisten koulutustulosten saavuttamiseksi. Poikkitieteellinen näkökulma koiran stressistä, resilienssistä eli psyykkisestä palautumiskyvystä sekä käyttäytymisanalyyttisesta oppimisen tarkastelemista mahdollistaa koiran syvemmän tasapainon ja laajemman kokonaiskuvan koiran toivotun käyttäytymisen vahvistamisen lisäksi. 

 Yleisimpiä ongelmakäyttäytymisiä ovat ohitusongelmat ja hihnakävely, erilaiset haukkuongelmat sekä aggressiivisuuden erilaiset muodot, mutta suurin osa harjoittelussa olevista koirista on tavallisesti näkyvästi monihaasteisia.

 

Ongelmakoulutuksissa hyödynnetään käyttäytymistieteellisiä koulutustekniikoita ja hyvinvoinnin vaikutuksia. Kansan kielellä tämän voisi sanoa niin, että koulutuksissa ei tarvita fyysisiä pakotteita, koiran paineistamista tai stressiä aiheuttavia menetelmiä. Eettisen, koiran hyvinvointia tukevan koulutustyön pilareita ovat käyttäytymistieteen teoria sekä käytännön mekaaninen koulutusosaaminen. Ongelmakäyttäytymisen kouluttaminen vaatii koiran omistajilta sitoutumista lähes päivittäiseen, pitkäjänteiseen  harjoitteluun. 

Tapaamisilla kouluttaja konsultoi tulevien koulutusharjoitusten toteuttamisessa, jonka jälkeen omistajat jatkavat itsenäisesti harjoitusten tekemistä seuraavaan koulutustapaamiseen asti.

Koulutuksia toteutetaan sekä kotitapaamisina, että etätyöskentelynä tapauskohtaisten tarpeiden mukaan.

Tampere ja lähialueet

Koulutuspaketti lähityöskentely

4 kertaa 1 tunti , 480

Koulutuspaketti etätyöskentely

4 kertaa 50 min, 395€

bottom of page