top of page
Yksinoloharjoittelijan
TUKIRYHMÄ

Tukiryhmä

vastaanottaa uusia osallistujia kolmen kuukauden välein, tällä hetkellä jaksolle elo-lokakuu 2024.

Yksinoloharjoittelijoiden tukiryhmä on tehty tukemaan itsenäistä harjoittelua ilman kouluttajaa, ja/tai tuomaan ryhmähenkeä eroahdistuskoulutusmatkasi iloihin ja haasteisiin kaikissa sen eri vaiheissa.  Jokainen koira on yksilö ja jokaisen koiran kanssa tulisi harjoitella sille sopivalla, yksilöllisellä tavalla, mutta joskus kouluttajan apu ei ole mahdollista. Tukiryhmän tavoitteena onkin mahdollistaa edulllinen, itsenäinen harjoitusmuoto - kuitenkin sekä kouluttajan, että ryhmän tuella.  Tukiryhmä on erinomainen tehokoulutus myös yksityisen kouluttajan kanssa harjoittelemisen kylkeen silloin, kun haluat kohdata toisia ryhmäläisiä ja todella ymmärtää eroahdistuskoulutusta syvemmin. 

Ryhmän keskustelualustana ja verkkoympäristönä toimii yksityinen Facebook-ryhmä. Tukiryhmä kokoontuu Zoom-tapaamisiin (saatavilla myös tallenteena), kaksi kertaa kuukaudessa. Tapaamisten kesto on 1-1,5 tuntia. Tapaamisten sisältö vaihtelee kurssilaisten tarpeen mukaan. Tapaamisilla voi olla esimerkiksi kouluttajan luento yksinolokoulutuksessa huomioitavista aiheista, joita ei ole käsitelty kurssimateriaaliin kuuluvilla aloitusluennoilla, tai jossa kurssilaiset tuntevat tarvitsevansa kertausta. Lisäksi tapaamisilla on aikaa harjoittelusta keskustelemiseen. Joillakin tapaamiskerroilla katsotaan yhdessä ryhmäläisten lähettämiä harjoitusvideoita  tai muita kotitehtäviä ryhmäläisten omista koirista. Monilla tapaamisilla sekä itketään että nauretaan koko ryhmän voimin! Yksinoloharjoittelijoiden Tukiryhmässä myös muut ymmärtävät, miltä tuntuu kohdata naapuri harjoituksen aikana rappukäytävässä kontaktia vältellen, tai miten ulkopuolisten kommentit koirasi koulutuksesta voivat tuottaa pahaa mieltä. 

Tapaamisten välissä harjoittelusta ja eroahdistuskoiran kanssa elämisestä keskustellaan vapaamuotoisesti Facebook-ryhmässä. Väliajalle on satunnaisesti myös kotitehtäviä, jotka usein tarkistetaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Kotitehtävien suorittaminen ei ole pakollista. 

Ryhmään osallistumisen edellytyksenä on halukkuus osallistua keskusteluun sekä Zoom-tapaamisilla että Facebook-ryhmässä, sekä nykytietoon nojaavien koulutusmenetelmien käyttäminen. Pelokkaan koiran tapauksessa sen  yksinolot tulee lopettaa koulutuksen ajaksi. (Lisätietoa aiheesta tästä artikkelista) . Ryhmään sopii sinulle, jos olet kannustava, empaattista ja aitoa ryhmähenkeä arvostava ihminen sekä koet pystyväsi itsenäiseen harjoitteluun ryhmän henkisellä tuella. Aktiivinen itsenäinen harjoittelu vaatii hyvää toiminnanohjausta ja aktiivista otetta.  Harjoittelun lisäksi pohjamateriaaleihin tutustumiseen tulee myös varata riittävästi aikaa, sillä ryhmämme materiaaleja on jo reilusti. Materiaalit pyritään julkaisemaan hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

 

Huom: Ryhmä ei sisällä kouluttajan henkilökohtaista opastusta ryhmätapaamisten  ulkopuolella. 

Seuraava ryhmä: ELO-LOKAKUU 2024

TAPAAMISAIKATAULU

pe 9.8. klo 17

pe 23.8. klo 17

pe 6.9. klo 17

pe 20.9. klo 17

pe 4.10. klo 17

pe 18.10. klo 17

Tapaamiset ovat 2 viikon välein perjantaisin.

Facebook-ryhmään voit kuulua 1.8.-31.10

 

155€ kertamaksu

tai osamaksu 55€/kk

bottom of page